Vytváříme kouzelná místa zahrad, parků, areálů a krajiny. Tvoříme originální prvky zahradní architektury převážně ze dřeva – z dubu, modřínu a akátu. Tyto druhy dřeva mají dlouhou životnost, pevnost, vydrží desítky let pod širým nebem. Dlouhé životnosti přispívá i promyšlené zpracování konstrukce a spojů.vyroba 32

Něco trochu o nás – Máme dlouholeté zkušenosti v oboru tvorby zahradní architektury, rodinných zahrad, arboristiky – péče o stromy, dřevařství a lesnictví, vč. v národním parku a na zvláště chráněných územích. Spoluzakladatel společnosti ArboGard s.r.o. zahradní a krajinná tvorba, Ladislav Nevlida, zahájil svou tvůrčí profesní činnost již v roce 1991. Společnost ArboGard pak byla založena v roce 2013 jako společnost s ručením omezeným. ENWOOD design – je od roku 2020 tvůrčí, výrobní a obchodní program společnosti ArboGard s.r.o. zahradní a krajinná tvorba.

Milujeme práci s přírodními materiály. Rádi vytváříme radost a krásná místa v zahradách. Naše prvky vnáší do zahrad a do života osobitou atmosféru a kouzlo. Váš domov je tímto rozšířen hluboko do zahrady, která Vás nabádá, aby jste vešli a oddali se hrám, aktivitám nebo odpočinku a rozjímání. Dřevo je v zahradě příjemným materiálem, který rádi pohladíte, opřete se o něj, posadíte se, lehnete si. Pobyt v zahradě v propojení s dřevěnými kulisami vytváří příjemná místa s pocitem bezpečí a závětří, kde zažijete mnoho příjemných chvil se svými blízkými, s přáteli, se zvířecími miláčky i sami při rozjímání a dopřání si času meditace a klidu.

 

Spolu se dřevem umíme vnést do zahrady kouzlo dalších materiálů, jako je přírodní kámen, kov, sklo, beton apod. Rádi dáme vodě tvar a směr při dílech pro hrátky s vodou i pro její krásu v klidném stavu.

Přišel čas propojení designu čistých linií se špetkou překvapení, kouzel a hravosti. Proč ne? A tak si hrajeme. Hrajte si také.

Tvoříme z masivní hmoty dřeva. Prvky jsou pevné a trvale dominují svému místu. Nebo jsou nenápadným doplňkem, které v zahradě s překvapením objevíte. Některé menší kousky jsou i přenosné. A nebo jsou pro přemísťování, koulení či kráčení stvořené.

Novost dřeva pod širým nebem zůstává patrná po dobu přibližně dvou let. Na některých stranách, kde nesvítí přímo slunce, zůstává vzhled nově opracovaného dřeva i delší dobu. Vlivem deště, sněhu, slunce, UV záření, pylu, prachu apod. dřevo, ale i kámen získávají šedavou patinu v mnoha odstínech. Vlastně získávají nový vzhled, propojení s místem, propojení s užíváním zahrady. Možná se lze na tento vzhled i těšit a přijmout ho za ten pravý ořechový.

Při naší tvorbě dřevo opracováváme řezáním, hoblováním, broušením, tesáním, kartáčováním, opalováním a dalšími způsoby. Kombinujeme struktury, tvary i stáří dřeva. Hrajeme si i se starým dřevem, třeba ze starých stodol, tesaných trámů starých staveb apod.  Zahradní dřevostavbu zastřešíme třeba i dřevěným šindelem. K čisté formě krychle umíme přidat i větev z dubu nebo akátu. Hrajeme si a objevujeme po celou dobu vytváření díla, i při jeho instalaci na místě, kde tvůrčí duch přetrvá.

Spolupracujeme se stavebními a zahradními architekty, designery a výtvarníky. Společně objevujeme nové tvůrčí cesty a možnosti a posouváme je odvážně dál.

Dřevo ponecháváme většinou v přírodní formě bez nátěru lazur a v bezbarvém stavu. Jediným ošetřením je nátěr bezbarvým olejem OSMO nebo bio lněným olejem, zejména pro dětské herní prvky.

Nabízíme i řezivo a materiály pro tvorbu zahradní architektury svépomocí nebo jinými zhotoviteli a dodavateli. Nabízíme dubové, modřínové a akátové řezivo a kulatinu. V naší nabídce jsou obsaženy i různé vhodné prvky z kamene a kovu – žlaby, sloupky, kamenné solitéry, výtvarná díla do zahrad, dlažby, ohniště apod.

Potěší nás Vaše spokojenost a radost z využití naší nabídky a užívání našich produktů.


Informace o ceně

drevo dub3Cena platí při odběru na výrobním místě v Chabeřicích u Zruče nad Sázavou. Cena dopravy, manipulace a montáže dle rozsahu vašich požadavků. Pro velkoobchodní ceny nás kontaktujte.

 

 

Zeptejte se nás...

 < Opište číslo: 3

Realizovali jsme

 

ENWOOD design - je tvůrčí, výrobní a obchodní program společnosti ArboGard s.r.o.

Nabízíme prvky zahradní architektury, prodej materiálů a řeziva pro zahradní architekturu.

 

 

Ladislav Nevlida, DiS.

jednatel společnosti, konzultant, realizace

 

+420 603 498 844

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 


Výrobní a prodejní místo: Chabeřice 80, 285 22 Chabeřice, Zruč nad Sázavou

 

 

Fakturační údaje:

ArboGard s.r.o., Zbraslavská 12/11, Praha 5 - Malá Chuchle, 159 00, IČ: 28859383, DIČ: CZ28859383

Ladislav Nevlida, DiS. působí také jako nezávislý subjekt, IČ: 412 26 488

 

^ nahoru